Nödvändig utrustning

Scouting bedrivs till stor del utomhus. Vi kräver därför att alla scouter har tåliga kläder, som tål regn, kyla, slask och lera på varje möte. Självklart måste scouten ha vantar och mössa när det är kallt. Det är tråkigt både för scouten och alla kompisar om vi inte kan genomföra våra aktiviteter för att någon inte lyckats klä sej tillräckligt varmt

Observera att vi ofta är utomhus även om det regnar. Vi anser att det är viktigt att lära sej vara utomhus även vid så kallat dåligt väder, så stövlar är en bättre idé än tygskor med glitter. Ibland tränar vi på att elda, och då kommer kläderna att lukta rök. Räkna inte med att kunna använda kläderna i skolan dagen efter ett lerigt eller rökluktande scoutmöte.

För att kunna delta i våra aktiviteter behövs följande personlig utrustning:

Grundutrustning:
Varma tåliga kläder.
Regnkläder.
Vantar och mössa.
Stövlar, kängor eller skor. Varmfodrade på vintern, vattentäta och tåliga för lera och smuts hela året.
Kåsa. En sorts plastmugg att dricka ur, finns olika modeller i sportaffärer
Matkåsa. En plasttallrik att äta på, finns olika modeller i sportaffärer.
Bestick. Man kan köpa speciella friluftsbestick, eller använda överblivna vanliga bestick.
Scoutklädsel
Scoutskjorta eller tröja
Scouthalsduk. Delas ut av avdelningen, ofta under första terminen scouten är medlem.
Friluftsutrustning
Kan köpas eller lånas efterhand som de behövs.

Ryggsäck för dagsturer. Behöver sitta bekvämt och ha tillräckligt med plats för kåsor, mat och extrakläder.
Vattenflaska, i hållbar plast eller metall.
Sittunderlägg, antingen ett köpt eller en hemmagjord (tidning i en plastkasse).
Sovsäck. De yngre scouterna klarar sej med en enklare sovsäck för sommar- och hösttemperaturer, medan de äldre scouterna även kan behöva en sovsäck för vintertemperaturer.
Liggunderlag eller luftmadrass.
Stor ryggsäck. För hajk- och lägerpackning. I nödfall kan en stor bag användas på läger, men det fungerar inte på vandringshajker.
Kårens utrustning
Utrustning som scouten inte behöver skaffa själv, utan använder scoutkårens: Gemensam utrustning, t.ex. tält och stormkök.